Osam susreta 3. kola posmatralo 12.850 gledalaca

Posjeta očajna, 5.000 gledalaca na Koševu za rekord sezone

Adnan Beganović

Kompletirano je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje kao i prethodna dva na tribine stadiona širom naše zemlje nije privuklo veći broj gledalaca. Osam susreta 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa tribina je posmatralo 12.850, gledalaca, a derbi susret Sarajeva i Širokog Brijega na tribine je privukao 5.000 gledalaca što je najveća posjeta u dosadašnjem dijelu šampionata na jednom susretu.

Derbi susret 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine privukao je najviše pažnje. Pobjedu Sarajeva nad Širokim Brijegom sa tribina našeg najvećeg stadiona, prema službenim podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, posmatralo je 5.000 gledalaca i to je u najveća posjeta na do sada odigrana 24 premijerligaška susreta.

U Vitezu je Željezničar stigao do prve pobjede. Slavili su Plavi s minimalnih 1:0, a pobjedu ekipe iz Sarajeva nad domaćom ekipom sa tribina stadiona u Vitezu posmatralo je 2.000 gledalaca.

Duel Borca i Mladosti, koji je završen bez pobjednika (1:1), sa tribina Gradskog stadiona u Banjoj Luci posmatralo je 2.000 gledalaca, dok je pobjedu Zrinjskog nad Travnikom (1:0) sa tribina stadiona Pod Bijelim brijegom posmatralo 1.500 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susreti Čelik - Drina (2:1), Radnik - Velež (0:0), te Rudar - Olimpic (0:0) s tribina je ukupno posmtralo 1.800 gledalaca, odnosno prema službenim podacima na ova tri susreta bilo je prisutno po 600 ljubitelja najvažnije sporedne stvarni na svijetu.

Najslabija posjeta u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine zabilježena je u Lukavici gdje je pobjedu Slobode nad domaćom Slavijom (1:0) s tribina posmatralo 550 gledalaca.

grad utakmica posjeta
Sarajevo Sarajevo - Široki Brijeg 5.000
Vitez Vitez - Željezničar  2.000
Banja Luka Borac - Mladost 2.000
Mostar Zrinjski - Travnik  1.500
Gradiška Rudar - Olimpic 600
Zenica Čelik - Drina  600
Bijeljina Radnik - Velež 600
Lukavica Slavija - Čelik 550

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.