Foto: EPA

Bavarci sigurni na početku prvenstva

Bayern pregazio Spahićev HSV

Edmir Škorić

Bayern je u odbranu titule u Bundesligi krenuo visokom pobjedom nad HSV-om (5:0).

Bavarci su već na startu pokazali ko je gazda i ko treba da se smatra glavnim favoritom za titulu.

HSV našeg Emira Spahića, koji je igrao 90 minuta i dobio žuti karton, teško je stradao na Allianz Areni iako nije tako izgledalo poslije prvih 45 minuta.

Naime, Bayern je "samo" 1:0 imao na poluvremenu, a vodeći gol postigao je Mehdi Benatia u 27. mnuti. U nastavku još tri gola u mreži Hamburga. 

Robert Lewandowski je u 53. minuti udvostručio prednost Bayerna, potom je Thomas Muller do kraja postigao dva gola i dokrajčio nemoćne goste, koji bi se i ove sezone mogli boriti za ostanak, barem ako je suditi prema otvaranju sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konačnih 5:0 postavio je Douglas Costa u 87. minuti susreta.

Bundesliga, 1. kolo: 
Bayern - HSV 5:0 (Benatia 27, Lewandowski 53, Muller 69, 73, Costa 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.