"Napustio sam Juve da bih osvojio Ligu prvaka"
Foto: EPA

Vidal o razlozima napuštanja Juventusa

"Napustio sam Juve da bih osvojio Ligu prvaka"

S. Bošković

Artura Vidal ovog ljeta došao je u Bayern Munchen, a oktrio je da je utjecaj na njegu odluku imao poraz Juventusa u finalu Lige Prvaka. 

Stara dama u Berlinu je , u finalu Lige prvaka,  poražena od Barcelone s 3.1, a čileanski internacionalac, bio je u tom sastavu. Nakon toga, napušta Italiju, i odlazi u Njemačku za 40 miliona eura.

U razgovoru s njemački medijima Vidal je dao interesantnu izjavu. Prvo si je sam postavio pitanje: " Da li smo imali najbolji vezni red u Ligi prvaka", te i odgovora sam: " Sigurno, s Pirlom i Pogbom bili smo veoma, veoma jaki u tom segmentu, veoma talentovani i kreativni. Nažalost, u Berlinu to nije bilo dovoljno."

"Nadam se da ću imati mnogo više sreće u Bayernu. Za nas u Juventusu bilo je veoma frustrirajuće. i bilo je to veoma težak put, bili smo nadohvat trofeja."

"Pri rezultatu 2:1 bili smo sigurni da ćemo izjednačiti i pobijediti na penale. Na svu sreću, osvajanje Copa Americe mi je donijelo radost." 

"Poraz od Barce doprinijelo je mojoj odluci da napustim Torino, jer svaki igrač želi da podigne trofej Lige prvaka, u jednom trenutku karijere.", rekao je Vidal, te dodao: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imam osjećaj da s Bayernom mogu podići taj trofej." 

U dresu crno-bijeli Čileanac je odigrao 171 susret, te postigao 48 pogodaka. Bio je prvak Italije četiri puta u niz, a da li će sa Bayernom osvojiti Ligu prvaka, to ne znamo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.