Depay spasio United protiv Burggea

Van Gaal: Želio sam da poljubim Depayja

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal hvalio je Memphisa Depayja.

United je jučer gubio na Old Traffordu od Club Bruggea s 1:0 u prvom susretu play-offa Lige prvaka, ali je sjajni Depay s dva gola preokrenuo stvar u korist engleskog velikana, da bi Marouane Fellaini u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 3:1.

Depay je u United stigao iz PSV-a za 28 miliona eura. Nije briljirao u prva dva kola Premiershipa, ali je s dva gola vjerovatno klubu donio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

"Želio sam da poljubim Depaya nakon meča. Dao je dva gola, asistirao i normalno da je heroj navijača. Ono čime sam najviše zadovoljan jeste njegov mentalitet - nikada nije zadovoljan, uvijek hoće više i bolje", rekao je Van Gaal, dodavši:

"Spreman je uvijek da radi na sebi, koliko god je to potrebno. To su rijetki kvaliteti, ali to je on i ja sam ga zato doveo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti