Bundesliga, drugo koo

Bayern se provukao, Schalkeu i Wolfsburgu po bod

E. Škorić

Bayern je gubio u Sinsheimu i imao je igrača manje, no svejedno je uspio da upiše novu pobjedu (2:1) u drugom kolu njemačke Bundeslige.

Nogometaši Bayerna imali su dosta problema na gostovanju kod Hoffenheima. Već u 10. sekundi je Kevin Volland donio prednost domaćinu, ali je Bayern preko Thomas Mullera u 41. minuti stigao do izjednačenja.

U 73. minuti Jerome Boateng je igrao rukom, dobio je drugi žuti karton i skrivio je penal, no veliku priliku za Hoffenheim ne koristi Eugen Polanski, koji je pogodio stativu. U samoj završnici rezervista Lewandowski je donio slavlje Bavarcima i novu pobjedu.

Schalke i Darmstadt su odigrali 1:1. Novajlija u Bundesligi je poveo preko Rauscha u devetoj minuti, da bi na otvaranju drugog dijela Draxler bio precizan za 1:1. 

Sead Kolašinac ponovo nije igrao za Schalke, dok je Mario Vrančić kod gostiju zamijenjen u 50. minuti. Koeln nije uspio da pobijedi Wolfburg iako je vodio do 83. minute. Vodeći gol postigao je Zoller u 30. minuti, no Bendtner je spasio Vukove prvog poraza u Bundesligi.

Gostujuću pobjedu 1:0 ostvario je Bayer u Hannoveru. Gol za Apotekare postigao je Calhanoglu u 18. minuti. Augsburg je golom Caiubyja stigao do prednosti u Frankfurtu poslije 23 minute igre, ali je u 86. Russ donio bod domaćinu.

Bundesliga, 2. kolo:

Frankfurt - Augsburg 1:1 (Russ 86/ Caiuby 23)

Hannover - Bayer 0:1 (Calhanoglu 18)

Hoffenheim - Bayern 1:2 (Volland 1/ Muller 41, Lewandowski 90)

Koeln - Wolfsburg 1:1 (Zoller 30/ Bendtner 83)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke - Darmstadt 1:1(Draxler 47/ Rausch 9)


Kevin Volland 1:0 GOAL HD | Hoffenheim vs... by hdfootballvideos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.