Real oslabljen u prvom kolu

Benzema ne putuje na gostovanje Sportingu

Karim Benzema primoran je propustiti duel sa Sportingom na startu nove sezone Primere. 

Kako prenose španski mediji, Benzema je pred put u Gijon trenirao invidualno sa Coentrãom, što je dalo odgovor na pitanje da li će trener Benitez računati na njihove usluge protiv Sportinga.

Iako se Benzema u posljednje vrijeme povezuje sa Arsenalom, Benitez je izjavio da vjeruje u njega i da nema potrebe za razmišljanjem o pronalasku novog napadača. 

"Uveren sam da je Benzema sjajan napadač i rekao sam mu da želim da ove sezone postigne 25 golova da bih ga motivisao. Imamo i Ronalda, dok se Rodríguez tokom priprema pokazao kao odlična alternativa. U ovom trenutku ne tražimo novog napadača", naglasio je Benitez. 

Podsjećamo, duel između Sportinga i Real Madrida na rasporedu je večeras s početkom od 20:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.