Benitez je svjestan očekivanja navijača u Realu
Foto:EPA

Cilja na sve moguće trofeje

Benitez je svjestan očekivanja navijača u Realu

S. Bošković

Trener Real Madrid Rafa Benitez priznao je da zna koliko je pritisak na njemu da osvoji svaki mogući trofej ove sezone, ako želi da udovolji zahtjevima kluba i navijača.

Španjolac će prvu službenu utakmicu kao trener Reala odigrati će sutra, kad će se njegov tim u gostima susresti s Sporting Gijonom, u okviru prvog kola La Lige.

Jedan od najpopularnijih timova u svijetu osvojio je samo jednu ligašku titulu u proteklih sedam godina, ali Benitez zna da su očekivanja mnogo veća od osvajanja titule.

"Ja znam šta ljudi misle, šta fanovi i članovi kluba misle. Oni žele da tim osvoji ligu, ali također i Ligu prvaka, te Kup Kralja.", rekao je Benitez za FIFA.com.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da bismo osvojili ligu moramo dobro krenuti protiv Sportinga. Ali kad utakmice Lige prvaka i kupa stignu očekivanja će biti ista. Nije iznenađenje da moramo osvajati titule. To je normalno u Real Madridu. To ćemo učiniti radeći jako i iskorištavajući individualni talenat koji posjedujemo."

Benitez je na klupu kluba iz Madrida sjeo nakon odlaska Carla Ancellotija. Prije toga vodio je Napoli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.