Iskusni fudbaler Barcelone

Mascherano nakon karijere želi postati trener

Argentinski reprezentativac Javier Mascherano nakon okončanja karijere želio bi raditi kao trener. 

Vezni fudbaler Barcelone to je potvrdio i u razgovoru za radio "Metro", a želja za trenerskim poslom leži isključivo u tome da svoje stečeno znanje prenese na mlađe generacije. 

"Lakše je kada si igrač, drugačije je kada si sa druge strane terena. Iskreno, želio bih u budućnosti biti trener i prenijeti sve što su me naučili treneri tokom karijere", izjavio je Mascherano. 

Mascherano je po vokaciji vezni igrač, ali ga je Pep Guardiola svojevremeno prekomandovao u zadnju liniju. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U to vrijeme mnogi odbrambeni igrači su bili povrijeđeni. Guardiola je primijetio moje karakteristike i bio je zadovoljan načinom na koji igrač u odbrani. Kada sam došao u Barcelonu, bilo je teško izboriti mjesto u timu", kaže Mascherano. 

Ovaj 31-godišnji Argentinac na Camp Nou je stigao 2010. godine iz Liverpoola. Tokom karijere još je igrao za West Ham, River Plate i Corinthians.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti