Argentinac odlazi iz Barce jer želi igrati u Seriji A

Javier Mascherano napušta Nou Camp

Argentinac odlazi iz Barce jer želi igrati u Seriji A

Edmir Škorić

Iskusni argentinski veznjak Javier Mascherano spreman je da napusti Barcelonu.

Gustavo Mascardi, agent igrača katalonskog kluba, potvrdio je kako je razgovarao sa klubovima iz Serije A, koji planiraju da dovedu Mascherana.

“Razgoarao sam sa direktorima Rome i Intera, oni žele Mascherana. Rekli smo već Barceloni da on želi da pređe u Italiju i da napusti Primeru”, riječi su Mascardija.

Prethodno je i Juventus namjeravao dovesti Mascherana, ali je Barcelona odbila. 

“Ako stigne ponuda, igrač će razgovarati s predsjednikom i poručiti mu kako želi da ide”.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očito je Mascherano nezadovoljan minutažom, ali i činjenicom da igra na poziciji stopera, iako je po vokaciji zadnji vezni, a tu poziciju igra Sergio Busquets.

Pored Rome, Intera i Juventusa, za Mascherana se zanima i Milan, pa je za očekivati da ovaj 31-godišnji nogometaš karijeru nastavi u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.