Gabala najskuplji tim lige

Ermin Zec najvrijedniji fudbaler u Azerbejdžanu

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermin Zec, najvrijedniji je fudbaler u Azerbejdžanu.

Zec je pred start nove sezone potpisao dvogodišnji ugovor s ekipom Gabale, a prema podacima transfermarkta naš reprezentativac je najvrijedniji fudbaler tamošnje lige (2 miliona eura).

Njegov tim je daleko ispred ostalih kada je ukupna vrijednost klubova iz ove zemlje u pitanju. Gabala prema transfermarktu vrijedi 12,8 miliona eura, odnosno dva miliona više od aktuelnog prvaka Qarabaga ua kojeg nastupa bh. reprezentativni čuvar mreže Ibrahim Šehić čija tržišna vrijednost prema transfermarktu iznosi 700.000 eura. Daleko ispod ovih klubova su Inter Baku (5.55), Khazar (4.98) i  Neftchi (4.8).

U Azerbejdžanu se sve više ulaže u fudbal. Pokazuju to i rezultati u Evropi, gdje Gabala i Qarabag još uvijek imaju šanse za prolaz u grupnu fazu Evropske lige. Zec će s Gabalom večeras igrati na gostovanju kod Panathinaikosa, a rezultat prvog meča je 0:0.

S druge strane Qarabag je jako blizu eliminacije švicarskog Young Boysa, a na svom terenu će ugostiti ovaj tim s golom prednosti iz prvog meča (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.