Zec donio pobjedu Gabali, slavio i Šehićev Qarabag

Bh. napadač se počeo isplaćivati

Zec donio pobjedu Gabali, slavio i Šehićev Qarabag

Adnan Beganović

Odigrana su još tri susreta 3. kola azerbejdžanskog fudbalskog prvenstva, a ekipe naših reprezentativaca Ermina Zeca i Ibrahima Šehića, Gabala i Qarabag, stigle su do pobjeda i nalaze se na vrhu tabele sa po sedam osvojenih bodova.

Gabala, koja će u četvrtak u Ateni u revanš susretu 4. pretkola Evropa lige odmjeriti snage sa Panathinaikosom, danas je s minimalnih 1:0 savladala Kapaz.

Pitanje pobjednika odlučeno je na samom otvaranju susreta, tačnije u 6. minuti susreta, kada je mrežu Kapaza pogodio bosanskohercegovački napadač Ermin Zec.

Aktuelni prvak Qarabag, golovima Medetova i Quintana na gostovanju je sa 2:0 savladao AZAL, a Šehić je bio na visini zadatka.

Do prve pobjede u prvenstvu stigao je i Neftči, koji je sa 2:1 savladao SumQayit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.