Omiljeni igračima konzola

Top 10 najbolje ocijenjenih fudbalera na FIFA 16 simulaciji

A. Haznadarević

Jedna od najboljih fudbalskih simulacija svih vremena, nova FIFA 16, samim svojim izlaskom u prodaju, podigla je ogromnu prašinu. Igrače je mjesecima unaprijed zanimalo koja će to sve biti poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju, što se otkrivalo malo po malo. Sada, priča je već došla do toga da se analiziraju sposobnosti igrača i ocjene koje su im dodijelili programeri. Ovih deset igrača se tako našlo u samom vrhu.

10. James Rodriguez - 87

Realova zvijezda veznog reda Kolumbijac James Rodriguez, odigrao je fenomenalno svoju premijernu sezonu u bijelom dresu, zabivši 17 golova i ostvarivši još 18 asistencija. Sve to je prepoznao i Electronic Arts, koji mu je dodijelio prosječnu ocjenu 87, učinivši ga tako 10. najboljim igračem na cijeloj igri.

9. Zlatan Ibrahimović - 88

Čuveni Zlatan Ibrahimović, uprkos tome što ima pune 33 godine i nalazi se u samoj jeseni svoje impresivne karijere, i dalje je jako važan igrač PSG-a i švedske reprezentacije. Zbog svega toga, u novoj FIFA-i, Šveđanin bh. korijena je okarakterisan sa prosjekom od sjajnih 88.

8. Neymar - 88

Barcelonina zvijezda koju smatraju prvim pretendentom za titule najboljeg igrača svijeta kada se nedodirljivi dvojac odluči povući, i na FIFA 16 simulaciji je jako cijenjen. Neymar je sa 39 postignutih golova u svim takmičenjima prošle sezone, zaradio ocjenu od 88, što ga je kao igrača od 23 godine učinilo možda i najželjenijim za angažman u ekipi.

7. Arturo Vidal - 89

Ovoljetna akvizicija njemačkog giganta Bayerna, protekle sezone je i sa Juventusom i sa reprezentacijom Čilea dokazao kvalitet. Tako je 28-godišnjak u zenitu svoje karijere na slavnoj simulaciji označen sa brojem 88, koji dovoljno govori o njegovom fudbalskom kvalitetu u stvarnom životu.

6. Arjen Robben - 90

Da je Holanđanin Arjen Robben jedan od najboljih igrača na Planeti, itekako su prepoznali stručnjaci iz EA, ocijenjivši prošle sezone često povređivanog krilnog ofanzivca sa prosjekom ocjena 90, što ga je i u igri svrstalo u sami vrh.

5. Eden Hazard - 90

Prošlosezonski službeno najbolji igrač engleske Premier lige Eden Hazard, svakako je morao za svoja dostignuća biti i znatno ojačan na novoj FIFA 16 simulaciji. Tako se Belgijanac našao među par igrača kojima je prosjek ukupnih sposobnosti 90.

4. Luis Suarez - 90

Urugvajski majstor koji iza sebe ima senzacionalno brzo uklapanje u tim Barcelone odmah nakon dolaska na Camp Nou, sa 25 golova i 24 asistencije u svim takmičenjima, zaradio je prosječnu ocjenu 90 na novoj FIFA-i.

3. Manuel Neuer - 90

Jako zanimljivo je to što se među top 3 igrača na cijeloj igri našao i jedan golman. Naravno, radi se o čuvaru mreže Bayern Münchena i reprezentacije Njemačke Manuelu Neueru, kom je specifični stil igre i omogućio da bude nagrađen sa ocjenom 90. On je u stvari okarakterisan kao perfektan igrač odbrane, ali koji je ipak morao ostati između stativa.

2. Cristiano Ronaldo - 93

Nije nikakvo čudo što se Cristiano Ronaldo našao u samom vrhu sa ocjenom 93, već je bilo samo pitanje da li će biti prvi ili drugi na listi. FIFA 16 mu je nakon fantastične sezone sa 61 golom i 22 asistencije u svim takmičenjima, podigla prosjek sa 92 na 93.

1. Lionel Messi - 94

Predvodnik kompletne kolone igrača na FIFA-i 16 je, jedan i jedini Argentinac u dresu Barcelone Lionel Messi. Iako u protekloj sezoni nije uspio podići svoj najželjeniji trofej - trofej Svjetskog prvenstva, njegovih 58 golova i 31 asistencija, bili su dovoljni za rekordni rejting označen sa brojem 94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.