Barton potpisao za Burnley

"Otkačeni" Barton pronašao novi klub

Edmir Škorić

Pomalo kontroverzni nogometaš Joey Barton potpisao je za Burnley.

Burnley je objavio kako je potpisao 32-godišnjeg veznjaka, koji je protekle sezone nosio dres Queens Park Rangersa, sakupivši 28 nastupa.

Nakon što je QPR ispao iz lige, Barton je napustio Loftus Road, a sada se skrasio u Burnleyju.

"Zadovoljan sam što smo doveli Joeyja. Svi ga poštujemo, a i on je s dosta poštovanja odlučio da dođe kod nas. Puno smo razgovarali i on je bio zainteresova za naš projekat. Odmah je počeo da razmatra o dolasku kod nas", rekao je menadžer Burnelyja Sean Dyche.

Barton je igrao još za Manchester City i Newcastle, a pamtimo ga po raznim ludostima koje radi na i izvan terena. Stigao je da upiše i jedan nastup za Englesku i to 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.