Bad Boy stiže kod Bilića u West Ham
Foto: EPA

U London stiže Barton kao slobodni igrač

Bad Boy stiže kod Bilića u West Ham

S. Bošković

Joey Barton, koji je slobodni igrač, nalazi se na pregovorima s West Ham Unitedom. 

Joey Barton slobodan je igrač od juna, kada mu je istekao ugovor s Queens Park Rangersima, prošlogodšnjim članom engleskog elitnog nogometnog društva, no nisu uspjeli izboriti opstanak. 

Prošle sedmice Barton je trenirao s novim članom Premiershipa, Watfordom, nadajući se da će dobiti ugovor.

Barton bi trebao postati sedmu pojačanje, Slavena Bilića ovog ljeta, te bi danas već trebao da obavi medicinski pregled i stavi potpis na ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije dolaska u West Ham, ovaj 32-godišnji veznjak igrao je za Manchester City, gdje je dostigao i vrhunac karijere odigravši 133 utakmice, te postižući 17 golova. Nakon Građana, odlazi u Newcastle Untied za šest miliona funti, a od sezone 2011/2012 član je Queens Park Rangersa, s tim da je jednu sezonu proveo na posudbi u francuskom Marseillu. 

Davne 2007. godine odigrao je i jednu utakmicu za nacionalnu selekciju Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.