Nije se snašao na Anfieldu

Anegdota koja je otjerala Balotellija iz Liverpoola

O. Lekić

Mario Balotelli vratio se u redove Milana, nakon što su u Liverpoolu bili toliko očajni da se riješe njegovih usluga.

Italijanski fudbaler na Anfieldu nije apsolutno ništa pokazao, a u britanskim medijima pojavila se anegdota koja savršeno objašnjava zašto se Liverpool u ovom prijelaznom roku želio riješiti Balotellija. 

"Tokom boravka u svlačionici, Balotellijev pogled nije bio usmjeren ka taktici, već ka nečemu sasvim drugom. Bio je previše zauzet posmatranjem predmeta koji se nalazio u rukama njegov saigrača, a u pitanju je bio iPhone 6, koji tada nije posjedovao. Bio je vidno iznerviran, pa je odmah na zagrijavanju odglumio povredu i poslan je medicinskom timu", pišu britanski mediji i nastavljaju priču:

"Kada su saigrači završili sa treningom, imali su šta vidjeti. Balotelli je sa osmijehom sjedio sa novim iPhoneom u rukama i par praznih kutija pored njega. Očito je nekoga poslao po novi telefon, a bol izazvan treningom nekim čudom je nestao."

Ova anegdota također objašanjava zašto su čelnici Milana dali Balotelliju jasna pravila ponašanja kojih se mora pridržavati ako želi igrati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.