Prijateljska utakmica u Boriku

Banja Luka ispratila Srbiju na Eurobasket

Edmir Škorić

Košarkaši Srbije pobijedili su Sloveniju u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo i to nakon produžetka (95:88). 

Srbija je Sloveniju "ugostila" u Banjoj Luci, u prepunoj dvorani Borik. U sjajnoj atmosferi, Srbija je na kraju slavila sa 95:88 nakon pet minuta produžetka, a u regularnih 40 minuta je bilo 84:84.

Slovenci su pružili i više nego jak otpor Srbiji. Nakon prve četvrtine Slovenija je vodila 22:15, ali do poluvremena je Srbija smanjila zaostatak na četiri poena (42:38).

Naši istočni susjedi su ubacili u brzinu više i uz gromoglasne povike "Srbija, Srbija" s tribina dolaze do preokreta. 

U trećoj dionici bilo je 28:20 za Srbiju, ali je nekoliko minuta prije kraja utakmice Slovenija 6:0 serijom stigla do novog preokreta (79:78). 

Dosta uzbuđenja u samoj završnici, na semaforu je, minutu prije kraja, pisalo 84:84. Blažič je promašio trojku za Sloveniju, na drugoj strani Kalinić je izblokiran. U posljednjem napadu Slovenci ne pogađaju, pa se igrao produžetak. U pet minuta produžetka Srbija je bila bolja i stigla je do pobjede.

Veliki broj Banjolučana bodrio je Srbiju tijekom čitave utakmice, a u Boriku su se pojavili i neki mladi bh. košarkaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.