Srbija uvjerljivo savladala Rusiju
Foto: EPA

Srbija slavila protiv Rusije

Srbija uvjerljivo savladala Rusiju

Midhat Šljivak

Košarkaši Srbije lagano su savladali Rusiju u pripremnom meču. Naš rival iz grupe na Evropskom prvenstvu poražen je s uvjerljivih 75:56.

Dominirala je Srbija u ovom meču. Nakon prve dionice su imali pet poena prednosti (19:14), da bi jakom odbranom i u drugoj dionici Rusiju limitirali na 14 poena.

Prednost Srbije se povećavala iz napada u napad. Nakon 20 minuta igre bilo je 14 poena prednosti u korist Srbije, 42:28.

Treći period donosi nešto bolju igru Rusije. Uspjeli su da malo smanje zaostatak, ali je Srbija u posljednjoj dionici ponovo zaigrala jako, te je na kraju Rusiju porazila sa 19 poena prednosti.

Andrey Zubkov je kod Rusije imao double-double učinak od 13 poena i 10 skokova, Nikita Kurbanov je također ubacio 13.

Kod Srbije Nemanja Bjelica i Nemanja Nedović su ubacili po 16 poena.

Nastup Rusije na Eurobasketu još uvijek je pod upitnikom zbog problema u Savezu, ali oni se i dalje spremaju za nastup u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.