Foto:EPA

Rodriguez postigao fantastične golove

Real Madrid razbio Betis za prvu ligašku pobjedu

S. Bošković

Real Madrid večeras se iskupio svojim navijačima za lošu predstavu u prvom kolu, te je razbio ekipu Betisa s visokih 5:0.

Madriđani su od samog starta krenuli veoma jako u susret. Nakon samo dvije minute igre promjenio se rezultat na semaforu. Ubacio je James Rodriguez, a Gareth Bale bio je najviši u skoku te pogodio za 1:0.

Redale su se prilike pred golom gostujućeg tima. Ronaldo je odlično šutirao, ali Adan sjajno brani. U 35. minuti igre ponovno Ronaldo šutira, ovaj put iz blizine, ali Adan opet zaustavlja šut.

Ipak, ono što je uslijedilo za par minuta nije mogao zaustaviti. Rodriguez je s vrha šesnaesterca, iz slobodnog udaraca, pogodio lijeve rašlje za vodstvo kraljevskog kluba od 2:0. Imao je i Betis priliku za gol, ali je Castro loše šutirao iz blizine.

U nastavku je ekipa Rafe Beniteza nastavila u istom ritmu. Bale je u 47. minuti poslao savršenu dugu loptu koju je Benzema skrenuo u gol. Tri minute kasnije Rodriguez postiže i drugi gol, ovaj put makazicama. U 61. minuti igre Varane je napravio nesmotren faul u kaznenom prostoru, a šut Rubena Castra s bijele tačke brani Navas. Na kraju je i Bale postigao i peti gol za Real u posljednjim minutama.

Do kraja susreta Real je dominirao, no rezultat se nije promjenio, ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, drugo kolo: Real Madrid - Real Betis 4:0 (Bale 2', 89' Rodriguez 39', 50', Benzema 47')




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.