Foto:EPA

Ima 18 godina i igra u prvom timu Liverpoola

Gomez: Bilo je to iznenađenje za mene

S. Bošković

Joe Gomez otkrio je da je za njega bilo nemoguće odbiti prelazak u Liverpool.

Ovaj 18-godišnji defanzivac, koji može pokriti sve pozicije u odbrani,  ovog ljeta pridružio se timu sa Anfielda iz Charlton Athletica.

Za vrijeme njegove karijere u Liverpool Gomez je dobio mnoštvo pohvala, a ovaj mladi igrač priznao je da uživa igrati na najvišem nivou engleskog fudbala.

"To je bilo iznenađujuće. Prošle sezone dobio sam priliku da igram za Charlton, što je bilo veliko iskustvo za mene, i onda na kraju sezone dobio sam priliku da idem u Liverpool. To je bilo nešto što nisam mogao odbiti i uživao sam u tome."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Učinili su da se veoma lako prilagodim, ali igranje u prvom timu u Championshipu pripremilo me je za Liverpool."

Gomez je ove sezone startao svaku ligašku utakmicu za Redse, najveći ispit ga čeka u susretu protiv Uniteda 12. septembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.