Bh. reprezentativac za belgijske medije

Zukanović: Napustio sam Gent u pravo vrijeme

Ervin Zukanović uspješno se dokazao u Italiji i trenutno u Sampdoriji uživa povjerenje trenera Waltera Zenge. 

Stameni defanzivac bh. reprezentacije je u ljetnom prijelaznom roku potpisao ugovor sa timom iz Genove, a novinare u Belgiji zanimalo je žali li što prethodno nije osvojio titulu sa Gentom. 

"Situacija je bila jasna kada sam napuštao Gent, jer želio sam promjenu sredinu. Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su me pustili u Chievo, a na kraju je svima bilo dobro", kazao je Zukanović u razgovoru za Het Laatste Nieuws.

Da je svoj ostanak produžio za godinu dana osvojio bi titulu sa Gentom i ujedno sa belgijskim klubom nastupao u grupnoj fazi Lige prvaka. 

"Propustio sam naslov? To je život, nemam se šta kajati. Trebao sam nešto novo i moram priznati da mi je itekako drago zbog uspjeha Genta. To je veliki klub i zaslužuje takav uspjeh", istakao je Zukanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.