Zukanović dobija novog trenera?

Sampdoria otpušta Waltera Zengu

Zukanović dobija novog trenera?

Midhat Šljivak

Walter Zenga mogao bi dobiti otkaz u ekipi Sampdorije.

Nakon teškog poraza na domaćem terenu od Vojvodine (4:0), Zenga se našao na izlaznim vratima kluba, a već se spominje njegova zamjena.

Rukovodstvo tima iz Genove želi angažovati nekadašnjeg trenera Fiorentine Vincenza Montellu, te bi do smjene na klupi Sampe moglo doći prije početka nove sezone.

Montella je na kraju sezone otpušten iz ekipe Fiorentine, iako je bilježio dosta dobre rezultate. Predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero smatra Montellu idealnim za svoj tim, te bi on uskoro mogao naslijediti Zengu na klupi ovog tima.

Zenga je ovog ljeta preuzeo Sampdoriju. Ipak, katastrofa u Evropskoj ligi natjerala je rukovodstvo kluba da razmišlja o zamjeni, te bi on uskoro mogao biti otpušten.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako bi naš reprezentativac Ervin Zukanović već za nekoliko dana mogao sarađivati s Montellom, koji ga je u januaru želio vidjeti u dresu Fiorentine.

Sampdoria sezonu u Seriji A počinje 24. augusta susretom protiv novog prvoligaša Carpija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.