Saša Papac, bespoštedni borac na terenu

Večeras revanš utakmice polufinala Kupa UEFA

Papac: Preživjeti pakao i izboriti finale

Bosna i Hercegovina večeras će biti uz Sašu Papca i njegove Rangerse na stadionu Artemio Franchi u Firenzi, gdje će naš reprezentativac i njegov škotski klub preko Fiorentine pokušati izboriti finale Kupa UEFA.

U prvoj utakmici igranoj prije sedam dana na Ibroxu u Glasgowu bilo je 0:0, ali ni to, ni činjenica da neće nastupiti u najjačem sastavu, nije umanjilo optimizam među Rangersima.

«Ovo je utakmica sezone za nas! Nemamo šta izgubiti, a dobiti možemo puno. Očekuje nas paklen meč koji će sigurno biti odigran u visokom ritmu tokom svih 90. minuta, možda i više. Nećemo čuvati svoj gol. Spremili smo taktiku koju smo uvježbavali proteklih dana, a prema kojoj imamo i određena iznenađenja za Italijane. Svi vjerujemo da možemo napraviti još jedan uspjeh i plasirati se u finale, te igrati u Manchesteru 14. maja za trofej pobjednika Kupa UEFA», rekao je naš Saša Papac, koji bi utakmicu, ne bude li većih iznenađenja u timu, trebao početi od prvog minuta.

Fiorentina osokoljena dobrim rezultatom iz prvog susreta u utakmicu ulazi samouvjereno, a prema izjavama koje su davali njihovi igrači proteklih dana čini se kao da se već vide u finalu, što bi večeras mogla biti šansa Papca i društva.

Ipak, prvi finalista ovosezonskog Kupa UEFA biće poznat ranije u Rusiji. U terminu od 18:45 sati u Sant Petersburgu Zenit dočekuje slavni Bayern. Svi fudbaleri i treneri u stručnom štabu od kluba će dobiti po 400.000 dolara eliminišu li Bavarce. I nisu toliko daleko od bogate nagrade, jer su u prvom meču prije sedam dana izvukli sjajnih 1:1. Međutim, imaju velikih problema u timu, te će igrati bez napadačke zvijezde Andreia Arshavina, te Radeka Širla i Fernanda Ricksona koji imaju kartone. Na povrede se žale Kim Dong Jin i Nicolas Lambaerts, te je njihov večerašanji nastup za Zenit pod velikim pitanjem. Za Bayern koji važi za favorita ne samo u utakmici sa Rusima, nego i za osvajanje Kupa UEFA sigurno bi bio veliki neuspjeh da ne ugledaju Manchester. Osvojili su Njemački kup, na domak su osvajanja titule u Bundes ligi, a sezone žele okruniti i evropskih trofejom, kako bi oprvadali silno uložen veliki novac u pojačanja dovedena prošlog ljeta.

Ma ko prošao u finale iz utakmice u Sant Petersburgu, naša je želja da se večeras u Italiji raduje naš Mostarac, a Papac i njegovi saigrači u ovoj sezoni dokazali su da su tim za velike domete. I oni kao i Bayern pucaju na sve trofeje sezone, kako je u jednom od ranijih razgovora za SportSport.ba i rekao Papac. Jedan su osvojili, Liga kup Škotske, večeras su na evropskom ispitu! Sretno Saša!


PAROVI I SATNICA

Zenit – Bayern (18:30 sati – prva utakmica 1:1)
Fiorentina – Rangers (20:45 – 0:0)
Obje utakmice za područje Bosne i Hercegovine biće emitovane u direktnom prenosu na OBN televiziji. 


Novinari iz 30 zemalja u Firenzi
Zanimljivo, za utakmicu u Firenzi akreditovano je preko 150 novinara iz 30 država svijeta. Najbrojniji su naravno domaći i Škotski, a osim iz Evrope, utakmicu će uživo pratiti kolege iz Japana, Kine, Saudijske Arabije, Kanade, Amerike, Australije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.