Slab vikend je iza Zmajeva

Zmajevi nisu briljirali, Šunjić jedini strijelac

Adnan Beganović

Širom Evrope tokom vikenda su igrani susreti u nacionalnim prvenstvima, a bosanskohercegovački reprezentativci nisu se baš proslavili.

Kao i tokom posljednjih nekoliko mjeseci, mnogobrojni reprezentativci naše zemlje ne briljiraju u svojim klubovima, odnosno ne bilježe partije kakve se od njih očekuju.

Međutim, ima i onih koji su standardni, koji imaju zapažene uloge u svojim timovima, a 4. kola Bundeslige dugo će se sjećati Toni Šunjić, bh. defanzivac koji je u svom prvom nastupu za Stuttgart postigao pogodak.

Asmir Begović (Chelsea)

Iznenada je, nakon povrede Thibauta Courtoisa, dobio priliku da brani. Plavci su poraženi kod Evertona (3:1), a Begović je imao nekoliko dobrih intervencija, kod prva dva gola nije mogao ništa, dok je kod trećeg ipak mogao bolje reagovati.

Ibrahim Šehić (Qarabag)

U 4. kolu azerbejdžanskog prvenstva Qarabag je s minimalnih 1:0 savladao Khazar, a Šehić je bio na visini zadatka.

Jasmin Burić (Lech)

Lech tone sve dublje. Aktuelni poljski prvak je u 8. kolu na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa Podbeskidzeom (1:0) i trenutno se nalazi na pretposljednjem mjestu tabele. Burić je branio svih 90 minuta.

Menusr Mujdža (Freiburg)

U derbiju 6. kola "cvajte" Freiburg je na gostovanju nadigrao Kaiserslautern, a  Mujdža je sasvim sodlino obavio svoj posao.

Emir Spahić (HSV)

U okviru 4. kola Bundeslige HSV je na gostovanju sa ubjedljivih 3:0 savladao Borussiju (M), a Spahić zbog suspenzije nije igrao.

Toni Šunjić (Stuttgart)

Njegova ekipa pretrpjela je poraz u 4. kolu Bundeslge i to na gostovanju kod Herthe (2:1), a naš stoper je postigao pogodak u 36. minuti.

Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)

Njegova ekipa u 4. kolu turske Superlige je osvojila bod na gostovanju kod Akhisara (0:0). Vranješ je igrao 90 minuta, dobro je obavio svoj zadatak, a u 16. minuti je dobio žuti karton.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

U 4. kolu Bundeslige njegov Hoffenheim je pretrpio poraz na domaćem terenu od Werdera (3:1), a on je poraz gledao s klupe za rezervne igrače.

Sead Kolašinac (Schalke)

Schalke je na svom terenu u 4. kolu Bundeslige savladao Mainz (2:1), a Kolašinac je u igru ušao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Josip Kvesić (Antalyaspor)

Antalyaspor nastavio sa dobrim igrama. Eto'o i društvo savladali su Eskisehirspor (2:0) u 4. kolu turske Superlige, a Kvesić je na terenu proveo 90 minuta.

Marin Aničić (Astana)

U okviru 25. kola kazahstanskog fudbalskog prvenstva Astana je slavila na gostovanju kod Ordabasyja (3:2), a Aničić je u igru ušao u 68. minuti.

Edin Cocalić (Mechelen)

U 7. kolu belgijskog prvenstva Mechelen je na domaćem terenu remizirao sa Westerloom, a Cocalić se nakon povrede uspješno vratio na teren i odigrao je svoh 90 minuta.

Muhamed Bešić (Everton)

Karamele su stigle do velike pobjede u duelu sa Chelseajem (3:1), a Bešić je susret počeo od prve minute, no u 11. joj morao napustiti teren zbog povrede.

Miralem Pjanić (Roma)

Slavila je Roma u 3. kolu Serije A na gostovanju kod Frosinonea (2:0), a u sastavu rimske ekipe zbog povrede nije bilo Pjanića.

Haris Medunjanin (Deportivo)

Deportivo večeras igra protiv Raya Vallecana, a Medunjanin najvjerovatnije neće biti u kombinacijama za ovaj meč.

Anel Hadžić (Sturm)

U okviru 8. kola austrijskog prvenstva Sturm je poražen na gostovanju kod Mattersburga (2:0), a Hadžić je cijeli meč odgledao s klupe za rezervne igrače.

Mario Vrančić (Darmstadt)

Do senzacionalne pobjede stigao je Darmstadt u 4. kolu Bundeslige na gostovanju kod Bayer Leverkusena (1:0), no na našu žalost Vrančić je ovaj duel gledao s klupe za rezervne igrače.

Tino Sven Sušić (Hajduk)

Hajduk je u 9. kolu hrvatskog prvenstva savladao Zagreb s minimalnih 1:0, te se tako probio na 2. mjesto tabele. Veznjak našeg nacionalnog tima na terenu je proveov 80 minuta.

Izet Hajrović (Eibar)

U okviru 3. kola Primere Eibar je uzeo bod na gostovanju kod Malage, a naš reprezentativac nije bio u zapisniku ovog meča.

Edin Višća (Basaksehirspor)

Ekipa našeg reprezentativca loše je otvorila sezonu. U 4. kolu turske Superlige pretrpjela je poraz na gostovvanju kod Bešiktaša (2:0), nakon kojeg je pala na pretposljednje mjesto tabele. Višća je odigrao svih 90 minuta.

Senad Lulić (Lazio)

Fudbaleri Lazija su u 3. kolu Serije A na domaćem terenu savladali Udinese (2:0), a Lulić je na terenu proveo 56 minuta.

Ermin Zec (Gabala)

Njegova Gabala je u 4. kolu azerbejdžanskog prvenstva pretrpjela prvi poraz i to na gostovanju kod Intera (2:1). Bh. ofanzivac nije bio u sastavu pošto ga je trener zbog lakše povrede leđa odlučio sačuvati za duel Evropa lige.

Milan Đurić (Cesena)

U okviru 2. kola Serije B Cesena je poražena na gostovanju kod Virtus Entelle (2:1). Đurić je susret počeo na klupi za rezerve, da bi u 48. minuti ušao u igru.

Edin Džeko (Roma)

Roma je savladala Frosinone u 2. kolu Serije A (2:0), a Džeko je na terenu proveo 57 minuta. Za razliku od prošlog kola kada je postigao pogodak u duelu sa Juventusom, Dijamant se protiv Frosinonea nije upisao u listu strijelaca.

Vedad Ibišević (Hertha)

Njegov novi klub Hertha u Berlinu je bio bolji od njegovog bivšeg kluba Stuttgarta (2:1). Ibišević je susret počeo na klupi za rezerve, a u igru je ušao u 45. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.