Džeko: Nisu mi bitni golovi, razmišljam samo o Velsu

Kapiten bh. reprezentacije

Džeko: Nisu mi bitni golovi, razmišljam samo o Velsu

Edin Džeko nastavio je pružati fantastične partije. Nakon gola protiv Belgije, kapiten bh. reprezentacije u listu strijelaca upisao se i večeras u osmoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Andore. 

"Očekivali smo da će se Andorci boriti do zadnje minute, isto tako je bilo i kada smo igrali na njihovom terenu. Borili su se da prime što manje golove. Najbitnije je u ovom trenutku da smo osvojili tri boda i sada se moramo okrenuti narednim utakmicama koje će biti drugačije i teže. Žao mi je jedino što su nas Andorci uspjeli isprovocirati", kazao je Edin Džeko nakon utakmice i potom dodao:

"Nakon poraza od Belgije više ništa nije do nas. Mi moramo pobijediti naše preostale utakmice, jer ako ne dobijemo, nemamo se čemu nadati. Realno je očekivati da će Belgija pobijediti Izreal u zadnjoj utakmici, ali idemo sada prvo Vels dobiti i onda razmišljati o tome."

Džeko je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija postigao sedam golova i puše za vrat Robertu Lewandowskom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne opterećujem se s tim. Razmišljam o pobjedi protiv Velsa, to je najbitnije", dodao je na kraju kapiten bh. reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti