Liga prvaka, grupa A

Real i PSG sigurni, prvijenac Di Marije, hat-trick Ronalda

Edmir Škorić

U prvom kolu grupe A Lige prvaka očekivano su domaće pobjede ostvarili PSG i Real Madrid.

PSG je u Parizu nadigrao Malmo, koji nije imao šta da traži protiv francuskog prvaka. 

Mreža Šveđana tresla se već u četvrtoj minuti. Angel di Maria je postigao lijep pogodak, prvi u ovoj sezoni Lige prvaka i prvi u dresu PSG-a, u koji je stigao iz Manchester Uniteda ovog ljeta.

Imali su Parižani dosta šansi do kraja utakmice, a u 62. minuti na sjajnu asistenciju Ibrahimovića Cavani pogađa za 2:0.

Slično je bilo i u Madridu, gdje je Real nadigrao Šahtar, no Ukrajinci su se dobro držali u prvih 45 minuta. Vodeći gol i jedini u prvom dijelu postigao je Karim Benzema u 30. minuti U 50. minuti Šahtar je ostao s desetoricom pošto je Stepanenko dobio drugi žuti karton.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 55. minuti Ronaldo šutira, pogađa u leđa Srnu, ali sudija Bebek pokazuje na penal i Ronaldo je siguran za 2:0. Osam minuta kasnije novi penal za domaće, još jedan pogodak Ronalda za sigurna tri boda Kraljeva. Portugalac je još u 82. postigao hat-trick, postavivši konačnih 4:0.

Grupa A:
PSG - Malmo 2:0 (Di Maria 4, Cavani 62)
Real - Šahtar 4:0 (Benzema 30, Ronaldo 52 - penal, 63 - penal, 82)


Di Maria GOAL (1:0) PSG vs Malmo 15/09/2015 by OfficialGoals
Edinson Cavani Goal PSG 2 - 0 Malmo Champions... by funnyno1
Benzema GOAL (1:0) Real Madrid vs Shakhtar 15... by OfficialGoals
Cristiano Ronaldo Goal 2-0 / Real Madrid vs... by gentaa
Cristiano Ronaldo Penalty Goal - Real Madrid 3... by brilche

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.