Carragher razočaran atmosferom na Etihadu

"Na Etihadu kao da je opera, a ne Liga prvaka"

S. Bošković

Legenda Liverpoola, Jamie Carragher, tvrdi da Manchester City ima kompleks niže vrijednosti kad igra u Ligi prvaka.

Građani su poraženi u utorak od Juventusa sa 2:1 na domaćem terenu u prvom kolu Lige prvaka, a od 2011., kad su prvi put zaigrali u Europi, nisu nikog impresionirali.

Carragher smatra da su "previše nježni" kad igraju protiv timova iz Evrope.

"Sa ekipom koju imaju i sa novcem koji su potrošili gostovanje na Etihadu bi trebalo biti jedno od najtežih u Evropi, ali je daleko od toga. To je pokazao i Juventus koji se osjećao previše ugodno. Da li himna Lige prvaka svira prije himne navijača Cityja "Blue Moon"? Da li se navijači osjećaju dobrodošli u ovom takmičenju ili su još u sjeni klubova protiv kojih igraju?", pita Carragher.

"Koji god da je razlog, imate osjećaj da je na Etihadu opera, a ne Liga prvaka. Fanovi dođu, zauzmu mjesto i sjede tiho, te gledaju akciju koja je ispred njih. To je previše nježno", istekao je Carragher, koji je 2005. godine sa Liverpoolom bio prvak Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.