Juve preokretom do pobjede na Etihadu, tri penala u Sevilli

Liga prvaka, grupa D

Juve preokretom do pobjede na Etihadu, tri penala u Sevilli

Edmir Škorić

Sevilla i Juventus ostvarili su pobjede u prvom kolu grupe D Lige prvaka.

Manchester City je do 70. minute vodio 1:0, ali onda je došlo do potpunog preokreta. 

Gol za vodstvo Cityja postigao je Chiellini, koji je u 57. minuti smjestio loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja iz kornera.

U 70. minuti Paul Pogba centrira sa strane, a Mario Mandžukić je na mjestu i donosi Staroj dami izjednačenje.

Potpuni preokret desio se u 81. minuti, kada je Alvaro Morata matirao Harta i donio veliku pobjedu gostima iz Torina, koji su nakon očajnog početka u Seriji A iznenadili Građane.

Sevilla je bila sigurna pred svojim navijačima protiv očajne Borussije Moenchengladbach,, koja je u Bundesligi u četiri kola ubilježila četiri poraza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono što je ipak jako čudno, večeras su u korist Seville dosuđena čak tri penala, Gameiro je jedan pogodio, drugi promašio, ali je Banega treći iskoristio. Konačnih 3:0 postavio je Sommer autogolom u 84. minuti.

Grupa D, 1. kolo:
Manchester City - Juve 1:2 (Chiellini 57 - ag/ Mandžukić 70)
Sevilla - Borussia M. 3:0 (Gameiro 47, Banega 66 - penal, Sommer 84 - ag)


Manchester City vs Juventus 1-2 All Goals... by livegoalshd
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.