Pred meč Kupa BiH u Mostaru

Zrinjski pred derbi: Želimo izbaciti Sarajevo iz Kupa!

Midhat Šljivak

Zrinjski će sutra u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti akutelnog prvaka Sarajevo.

Trener Plemića Vinko Marininović vjeruje u pozitivan rezultat i pobjedu nad bordo timom.

"Igramo u 1/16 finala kupa i vjerovatno će se razlikovati, jer je to jedna utakmica u kojoj se odlučuje prolaznik u narednu rundu kupa. Igramo sa Sarajeveom koje je poslije smijene trener podigao formu. Pobijedili su dvije utakmice uz gol razliku 5:0. Nas očekuje jedna teška utakmica, no nama je želja da odigramo dobro i da se plasiramo u narednu rundu. Naravno, neće biti lako nimalo. Znamo da je Sarajevo izuzetno dobra ekipa i mi ćemo dati sve od sebe i nadamo se prolasku", istakao je Marinović, koji je ima problema sa sastavljanjem ekipe.

"Imamo nekih malih problema, možda nešto izmijenimo u sastavu. Što se tiče Filipovića, on se priključio prije dva - tri dana u proces, bio je bolestan. Ima i Stojanović nekih malih problema", rekao je on.

Posebno je trener Plemića pohvalio bordo tim.

"Meni je ovo 600. utakmica koju vodim kao trener. Sarajevo je kvalitetan tim u fazi napada, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Malo su promijenili sistem igre i neke igrače. Jaki su iza napadača i ne treba im dozvoliti da se tu razigraju i to ćemo pokušati učiniti sutra."

U odnosu na meč s Borcem, gdje je Zrinjski doživio prvi poraz, biće izmjena u ekipi.

"Nešto ćemo promijeniti, ali mi imamo i širi izbor igrača i to možemo učiniti bez nekih velikih problema. Ovo je jako teška sedmica. Igrali smo sa Borcem, igramo sa Sarajevom i dolazi nam Radnik. Ono što znamo je da imamo širi izbor igrača i nadam se da će oni kvalitetno odgovoriti", kaže Marinović.

Njegov tim je spreman i za penale.

 "Nismo o tome razmišljali, s obzirom da penali dođu kao nekakva lutrija. Ako imate spremne igrače onda nema problema. Možda ćemo to popodne odraditi".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Fudbaler Zvonimir Blaić svjestan je protiv koga igra...

"Svjesni smo jačine Sarajeva i njihovih kvaliteta, no oni dolaze na naš teren, a mi smo svjesni naših kvaliteta", kratko je rekao Blaić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.