Pobjede velikana u Engleskoj

United preuzeo vrh, Arsenal uvjerljiv, Rodgers se spasio

Midhat Šljivak

Manchester United novi je lider engleske Premier lige. Crveni đavoli su u sedmom kolu Premiershipa savladali Sunderland na Old Traffordu s 3:0.

Finiš prvog i početak drugog poluvremena bili su kobni za goste. Vodstvo Unitedu nakon sjajne akcije u nadoknadi prvog dijela donosi Depay, da bi Rooney na otvaranju drugog povećao na 2:0. Na kraju je Mata dovršio posao za konačnih 3:0.

Tim iz Manchestera je preuzeo vrh ovom pobjedom i sada su ispred gradskog rivala Cityja.

Arsenal je s 5:2 savladao Leicester na gostovanju.

Junak pobjede je Alexis Sanchez. Čileanac je postigao hat-trick u ovom susretu, a u strijelce su se još upisali Theo Walcott i Olivier Giroud. Oba gola za domaće postigao je Vardy.

Pobjedu za spas posla ostvario je Brendan Rodgers s Liverpoolom. Redsi su se mučili i s Aston Villom, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 7. kolo:

Liverpool - Aston Villa 3:2 (Milner 2', Sturridge 59', 67' / Gestede 66', 71')
Leicester - Arsenal 2:5 (Vardy 13', 89' / Walcott 18', Sanchez 33', 57', 81', Giroud 90+3')
Manchester United - Sunderland 3:0 (Depay 45+4', Rooney 46', Mata 90')
Southampton - Swansea 3:0 (Van Dijk 11', Tadić 54', Mane 61')
Stoke - Bournemouth 2:1 (Walters 32', Dioud 83' / Gosling 76')
West Ham - Norwich 2:2 (Sakho 33', Kouyate / Brady 9', Redmond 83')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.