Olimpic - Mladost 0:0

Kraljevi remija: Mladost osvojila bod na Koševu

Edmir Škorić

Olimpic i Mladost odigrali su danas na Koševu posljednju utakmicu 10. kola Premijer lige, a mreže se nisu tresle.

Mladost je ponovo dokazala da je zaslužila da nastupa u Premijer ligi. Tim iz Doboja kod Kaknja znao je ove sezone ostvariti zapažene rezultate protiv favorizovanih ekipa, pa je tako osvojio bod na Koševu u susretu s Olimpicom. Mladost je i dalje na jednoj pobjedi, ali ima već sedam remija i 10 bodova na kontu, te se nada da će joj i ovaj bod na kraju pomoći da izbori opstanak.

Aktuelni osvajač Kupa BiH ove sezone često razočara. Vukovi su ispali iz Kupa od Federalnog prvoligaša Radničkog iz Lukavca, a u prvenstvu nakon 10 kola imaju samo tri pobjede i nalaze se u donjem dijelu tabele s 13 bodova.

Na Koševu su danas pokušavali svim silama upisati pobjedu, ali nisu uspjeli u tome. U petoj minuti je Muharemović dao gostima do znanja šta Olimpic želi. Samo dvije minute kasnije Šišićev udarac zaustavlja Hamzić.

Mladost je u 15. minuti imala sjajnu priliku preko Dilavera, Hamzić je odbranio. Muharemovićev udarac u 25. minuti je izblokiran, zatimm je Hadžić koju minutu kasnije pucao visoko preko gola gostiju.

Najbolju šansu u prvom dijelu propustio je Stefan za domaće, Hadžić je opet sjajno odbranio. 

Na otvaranju drugog dijela Kovač za goste pogađa stativu. Olimpic je imao zrelu šansu u 73. minuti, Hadžić paradom zaustavlja udarac Smajića i ostaje 0:0. 

Olimpic - Mladost 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Hamzić, Regoje, Muharemović, Pandža, Stanić, Karić, Videkanić, Handžić, Jusufović, Stefan, Hadžić.

Mladost: Hadžić, Bošković, Dilaver, Šišić, Hasić, Hrelja, Rizvanović, Delić, Kovač, Čović, Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.