Optimizam u redovima Mladosti uoči duela sa Olimpicom

Mladost gostuje na Koševu

Optimizam u redovima Mladosti uoči duela sa Olimpicom

Dino Kurbegović

Posljednja utakmica desetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas u Sarajevu između Olimpika i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

U posljednjih pet utakmica sarajevski tim je poražen samo od ekipe Željezničara u osmom kolu, te se nadaju novom pozitivnom rezultatu u susretu s novajlijama u Premijer ligi, koji na Koševo dolaze po pozitivan rezultat.

''U protekloj sedmici radili smo dobro i ja se nadam da će ova utakmica protiv Olimpika biti jedan preokret jer poslije te utakmice imamo povoljniji raspored, igramo s Drinom i Travnikom, tako da se nadam pozitivnom rezultatu na Koševu. Sigurno je da je ovo prilika da popravimo svoj bodovni saldo i da idemo ka gore na tabeli. Jedan dodatni motiv odnosno inspiracija mojim igračima može da bude taj teren na Koševu i vjerujem da možemo do povoljnog rezultata',' rekao je Ibro Rahimić, trener Mladosti.

Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve igrače sem kartoniranog Musića i povrijeđenog Karahmeta. U tim se vraća i brzonogi Mirza Kovač koji je odigrao i veći dio kup utakmice sa Čapljinom, dok bi mjesto Musića u timu trebao zauzeti Šerif Hasić ili Edin Husić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

''Sigurno da nećemo ići s bijelom zastavom u Sarajevo. Analizirali smo Olimpik i znamo njihove mane tako da ćemo sigurno tražiti bodove. Krasi nas jak kolektiv i imamo veliku želju da osvojimo sva tri boda i uz maksimalan angažman svih nas vjerujem da ćemo uspjeti'', rekao je jedan od najstandardnijih u timu Rahimića Sinan Ramović. 


Utakmica Olimpik - Mladost DK na rasporedu je danas na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' sa početkom u 15:30 h.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.