Varešanović: Na gostovanjima smo pokazali svoju snagu

Najmlađi fudbaler Olimpica

Varešanović: Na gostovanjima smo pokazali svoju snagu

O. Lekić

Mirza Varešanović je nedavno u seniorski tim Olimpica odlučio prekomandovati i sina Maka, koji već sa svojih 17 godina pokazuje izuzetno raskošan talenat. 

Ovaj 17-godišnji fudbaler je za vikend protiv Veleža našao svoje mjesto u udarnom sastavu i ne krije zadovoljstvo onim što je pružio na stadionu u Vrapčićima.

"Drago mi je što sam počeo igrati. Mogu biti zadovoljan svojom partijom u Mostaru i vjerujem da ću nastaviti ovako. Zbog činjenice da mi je otac trener bilo je jako čudno igrati u početku, ali navikao sam sada", govori Mak Varešanović i dodaje: 

"Ako pogriješim nešto nije strano da dobijem kritike na svoj račun, no jedino tako mogu napredovati. Nemam neki poseban tretman." 

Mlađi Varešanović vjeruje da Olimpic može nastaviti sa dobrim partijama u BHT Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno, ubijeđen sam u to. Iako nismo dobro ušli u prvenstvo, na gostovanjima samo pokazali svoju snagu i jedinstvo. Pobijedili smo tri izuzetno kvalitetna protivnika, što pokazuje da možemo nastaviti sa pobjedama", zaključio je na kraju. 

Olimpic nakon devet odigranih kola zauzima desetu poziciju u prvenstvu sa dvanaest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.