Objavljena nova FIFA rang lista

BiH ostala na 30. mjestu, Vels sve bliže samom vrhu

Adnan Beganović

Svjetska fudbalska federacija danas je objavila najnoviju rang listu, a naš nacionalni tim i dalje se nalazi na 30. mjestu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine i na najnovijoj rang listi se nalazi na 30. mjestu sa 787 bodova, dok se naš naredni protivnik u kvalifikacijama za Evropko prvenstvo, Vels, nalazi na 8. mjestu sa 1195 bodova.

Fudbalska reprezentacija Argentine je i dalje vodeća sa 1419 bodova, dok su Njemačka i Belgija zamijenili mjesta, odnosno Njemačka je 2. a Blegija 3.

Portugal je napredovao za dva mjesta i sada se nalzi na 4., Kolumbija je petoplasirana, dok je Španija sa 11. skočila na 6. mjesto rang liste.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Brazil je nazadovao za dva mjesta i trenutno je sedmoplasirani, Čile je devetoplasirani, dok se Engleska nalazi na 10. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.