Igrači koji mogu prekinuti dominaciju Ronalda i Messija

S. Bošković

Posljednjih godina svjedoci smo da se borba za najboljeg igrača na svijetu bore Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Za njih se često kaže da su sa druge planete, no postoje igrači koji imaju potencijala da ih zamjene. Ovo je šest igrača koji se nameću kao zamjene Ronaldu i Messiju.

6. Neymar

Neymar je u Barcelonu stigao kao velika nada iz Santosa, no uvijek je u sjeni Lionela Messija i ne uspijeva da iskoristi puni potencijal.

Ipak, Messi se povrijedio i sad su sva svjetla reflektora uperena na Brazilca koji mora da opravda nametnuta očekivanja i ostavi Barcelonu u vrhu. Neymar će sigurno u budućnosti postati jedna od najvećih zvijezda nogometa, a i smiješi mu se Zlatna lopta.

5. Luis Suarez

Luis Suarez igra fenomenalno gdje god da ode; od Ajaxa, preko Liverpoola do Barcelone. 

Suarez je jedan od najboljih napadača na svijetu i to je pokazao u svakoj situaciji. Sam rješava utakmice kad svi drugi stanu, ima lucidne poteze i osjeća priliku za gol. Bila bi velika šteta da završi karijeru bez Zlatne lopte.

4. Robert Lewandowski

Robert Lewandowski je najbolji napadač Evrope u ovom trenutku. Lakoća kojom igra i kojom postiže golove je nevjerovatna.

Podigao je igru Bayern Munchena na potpuno novu razinu, a kad postignete 10 golova u tri posljednja susreta zaradite pravo da se stavite u istu rečenicu sa Messijem i Ronaldom.

3. Thomas Muller

Bayern ima dva klasna napadača koja svakoj odbrani tjeraju strah u kosti. Thomas Muller se polako uzdizao na evropskoj nogometnoj i sad je pravo vrijeme da pokaže da je jedan od najboljih fudbalera na svijetu u svojoj generaciji.

2, Eden Hazard

Eden Hazard ove sezone nije na najboljoj razini, ali daje naznake da se polako vraća u formu. 

Prošle sezone bio je najbolji igrač Premier lige, te se povezivao sa prelaskom u Real Madrid. O njemu dovoljno govori činjenica da se ponekad oslovljava kao savršena zamjena za Ronalda.

1. Marco Reus

Igrač Borussije Dortmund, Marco Reus, posjeduje ogroman talenat, a već je i velika svjetska zvijezda. 

Ipak, Dortmund jest veliki klub, no pitanje je da li oni mogu pratiti napredak Reusa i ispuniti njegove želje da postane najbolje. Sa osjećajem za golove, asistencije i prirodnim talentom Njemac posjeduje potencijal da bude rame uz rame sa Messijem i Ronaldom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.