Pepe incidentan? Šta je onda Neymar?

101 žutih i 6 crvenih kartona u šest godina

Pepe incidentan? Šta je onda Neymar?

Portugalski reprezentativac i fudbaler Real Madrida, Pepe, poznat je kao kontraverzan igrač sklon ispadima na terenu, ali i oštrim startovima.

Brazilac s portugalskim pasošem od 2004. godine u svim utakmicama u kojima je nastupio bilo za klub ili reprezentaciju zaradio je 103 žuta kartona, dok je šest puta isključen.

U jedanaest godina reklo bi se da je puno. Ipak, poređenja radi Neymar je od 2009. godine "požutio" 101. put, a crven karton ugledao je šest puta. Brazilski napadač s pet godina kraćom karijerom gotovo da je zaradio identičan broj žutih i crvenih kartona kao i njegov zemljak koji igra u dresu Portugala.

Neymar je kažnjen sa četiri utakmice suspenzije nakon što je u susretu 2. kola Copa Americe protiv Kolumbije vrijeđao glavnog arbitra, te je zajedno sa Carlosom Baccom zaradio isključenje u šestoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije