Mladost pobijedila Drinu

Sjajan meč u Zenici, šest golova i druga pobjeda Mladosti

M. Šljivak

Sjajan meč u Zenici odigrali su Mladost i Drina, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 4:2.

Prvo poluvrijeme donijelo je tri pogotka i nekoliko odličnih šansi, a Mladost je povela već nakon četiri minute igre kada je mrežu gostiju zatresao Haris Dilaver za prednost od 1:0.

Delić je uspio promašiti situaciju jedan na jedan s golmanom gostiju Ostojićem, da bi isti igrač u 22. minuti zatresao prečku protivničkog gola. Ostojić je zatim spasio i nakon pokušaja Ramovića, da bi u 28. minuti gosti iz Zvornika stigli do poravnanja. Dejan Popović je pogodio nakon kornera za 1:1.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Drine. Dosuđen je penal, a Šišić je precizan izvođač za prednost domaćeg tima od 2:1.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, da bi u 56. minuti gosti stigli do novog poravnanja. Sada je penal dosuđen za goste, a Jakšić je precizan za 2:2.

Samo dvije minute kasnije domaći ponovo vode. Rizvanović je uposlio Kovača, koji je precizan za vodstvo od 3:2.

Do kraja je bilo još prilika. Ramović je uzdrmao prečku gola Drine, a u 80. minuti je domaći tim drugim golom Kovača došao do pobjede od 4:2.

Ovo je domaćem timu druga pobjeda u prvenstvu, dok je Drini ovo peti uzastopni poraz.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Mladost - Drina 4:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Dilaver, Šišić, Musić, Hrelja, Rizvanović, Delić, Kovač, Ramović, Čović, Isaković

Drina: Ostojić, Erić, Ivanović, Ilić, Kikić, Jakšić, Đerić, Ćulum, Nikolić, Popović, Antelj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.