HNL, 12. kolo

Hajduk slavio protiv Istre

S. Bošković

Hajduk je na Poljudu, u 12. kolu HNL-a, razbio Istru sa visokih 3:0. U sastavu Bijelih nije igrao naš reprezentativac Tino Sven Sušić, koji se nije našao ni na klupi pošto je suspendovan zbog žutih kartona.

Hajduk je sjajno otvorio susret i poveo je nakon sedam minuta igre. Gojković je poslao loptu u vlastitu mrežu.

Naredna dva gola također su pala u prvom poluvremenu. Jefferson je sjajno pogodio u 10. minuti igre. Nakon toga igra se malo smirila.

Ipak, nakon pola sata igre Hadžić pravi faul u kaznenom prostoru, a odgovornost na sebe preuzima Caktaš, koji i pogađa. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Nakon 12. kola Hajduk stoji sjajno na ljestvici.  Drugi je i samo ih jedan bod dijeli od vodećeg Dinama. Istra je sedma sa pet bodova ispred devetoplasiranog Osijeka. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 12. kolo:

Hajduk - Istra 1961 3:0 (Gojković 7(ag), Jefferson 10, Caktaš 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.