Mariću stižu prijetnje smrću
FOTO: Gol.hr

Izvinio se navijačima Hajduka

Mariću stižu prijetnje smrću

A. Beganović

U derbiju hrvatskog prvenstva odigranom u Splitu, Hajduk i Dinamo su podijelili bodove (0:0), a mnogo prašine u Hrvatskoj se podiglo zbog suđenja Brune Marića.

Analize nakon susreta su pokazale da je Marić oštetio Hajduk, a navijači splitskog kluba s tim se nikako ne mogu pomiriti, pa hrvatskom sudiju već dva dana stižu prijetnje smrću.

Tim povodom Marić je sazvao press konferenciju na koju se odazvao veliki broj hrvatskih novinara.

"Hvala svima koji su došli na press konferenciju. Nije mi lako doći pred novinare i reći šta mi je na duši. Moje odluke na derbiju su izazavle toliko žuči, pa je odgovorno da se pojavim ovdje kako bih objasnio i spriječio da se stvari tumače na pogrešan način", izjavio je Marić.

"Moram pohvaliti igrače obe ekipe. Iako su bili sigurni da je odluka na njihovu štetu, bili su odmjereni. Velike zasluge za to idu njihovim trenerima. Trener Hajduka se pokazao kao pravi sportski vitez", dodao je Marić.

Marić se osvrnuo i na sporni jedanaesterac koji je dosudio za Dinamo u 93. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Donio sam odluku na temelju onoga što sam apsolutno bio siguran u tom trenu. Ono što sam vidio, ili ono što sam mislio da sam vidio. Valjda je svima jasno da za dosuditi kazneni udarac na Poljudu u 93. minuti, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran. U kontekstu ove odluke važno je reći da je ona plod moje prosudbe u sekundi. Bio sam siguran da je to to. Shvaćam, naravno, da je nakon moje odluke koja je donesena u smiraju utakmice, ona izazvala svu tu negativnu energiju i napad na mene obzirom na historiju koju imam s Hajdukom. No, apsurdnost posljedice koju je oduka izazvala, Henriquez je promašio udarac, samim time nisam oštetio Hajduk. Izazvao sam problem i Dinamu, spominje se Mamć, HNS, Šuker, moje kolege sudije, svi su kontaminirani odlukom koja je samo moja. Ne donosim odluke na daljinski bilo koga. Kunem se da sam molio Boga da sve prođe dobro. Nije se dogodilo, ali otišlo je u krajnost", prenosi Index.hr Marićevu izjavu.

"Morao sam angažovati zaštitare da mi čuvaju porodicu. Primam prijetnje smrću nakon utakmice pa sve do danas. Izvinjavam se navijačima Hajduka, nije mi bila namjera da to izazovem u njihovim srcima", zaključio je Marić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.