Borussia razbijena u Minhenu

Dilema nema, Bayern je najbolji

Edmir Škorić

U velikom njemačkom derbiju nije bilo dilema - Bayern je trenutno najbolja bundesligaška momčad.

Bavarci su bili superiorni protiv Borussije Dortmund, slavili su sa visokih 5:1 i bez dileme su najbolja ekipa u Njemačkoj, a i u Evropi ove sezone.

Nevolje po goste iz Dortmunda počele su u 26. minuti, kada je Thomas Muller pogodio za 1:0. Samo devet minuta kasnije penal za Bavarce, Muller je opet strijelac.

Brzo nakon toga je Aubameyang smanjio na 2:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je na terenu bila samo jedna ekipa.

Lewandowski je postigao dva nova gola, jedan je postigao i Goetze i Borussia je bila potpuno razbijena.

Bayern je na vrhu sa 24 boda i ima maksimalan učinak od osam pobjeda iz osam kola, te gol-razliku 28:4. Lewandowski je ubjedljivo najbolji strijelac lige sa 12 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nešto ranije Koeln je razbio Schalke u Gelsenkirchenu s 3:0, a za tim Schalkea nije igrao naš Sead Kolašinac. Bayer je u Leverkusenu odigrao 1:1 s Augsburgom. 

Bundesliga, 8. kolo:
Schalke - Koeln 0:3 (Modeste 45, Gerhardt 79, Zoller 84)
Bayern - Borussia 5:1 (Muller 26, 35 - penal, Lewandowski 46, 58, Goetze 66/ Aubameyang 36)
Bayer - Augsburg 1:1 (Bellarabi 39/ Leno 12 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.