Španski stručnjak najvjerovatnije napušta Bayern

Postignut usmeni dogovor: Guardiola preuzima Građane?

Adnan Beganović

Španski stručnjak, Pep Guardiola, od naredne sezone s klupe će predvoditi Manchester City.

Prerma pisanju španskih medija sportski direktor Građana, Txiki Begiristain je uspio nagovoriti trenera Bayerna da preuzme ekipu iz Manchestera.

Ugovor između Guardiole i Cityja, piše El Mundo Deportivo, još uvijek nije potpisan, ali su Guardiola i Begiristain postigli usmeni dogovor, koji prijateljima kakvi su trener Bayerna i sportski direktor Građana znači mnogo više od službenog potpisa.

U Cityju su uvjereni da će dolaskom Guardiole klub podići na još jedan viši nivo, a u engleskom klubu smatraju da će nekadašnji trener Barcelone unaprijediti rad klupske akademije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.