Aguero ušao u historiju Premier lige
Foto:EPA

Postigao pet golova protiv Newcastla

Aguero ušao u historiju Premier lige

S. Bošković

Sergio Aguero danas je u 20 minuta postigao pet golova u pobjedi Manchester Cityja protiv Newcastlea sa 6:1 i tako se upisao u historiju Premiershipa.

Aguero je mrežu Svraka pogađao u 42., 49., 50., 60. i 62. minuti igre prije nego što je zamijenjen u 66. minuti. Jedan gol za City postigao je De Bruyne, dok je za Newcastle bio precizan Mitrović.

Argentinac je tako završio meč sa pet postignutih golova,  te tako postao peti igrač kojem je to u Premier ligi pošlo za nogom. Prije njega to su učinili Andy Cole, Alan Shearer, Jarmain Defoe i Dimitar Berbatov.

Cole je postigao pet golova u pobjedi Manchester Uniteda protiv Ipswicha sa 9:0, 1995. godine. Alen Shearer za Newcastle protiv Sheffield Wednesdaya 1999. godine. Svrake su slavile sa 8:0. Tottenham je 2009. godine bio bolji od Wigana sa 9:1, a Defoe je bio junak, dok je Berbatov dao Blackburnu pet golova u pobjedi Uniteda od 7:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manuel Pellegrini je nakon utakmice govorio o sjajnom Agueru:

"Sergio Aguero je drugačiji. U drugim utakmicama imao je mnogo prilika, ali nije bilo bio precizan. Ipak, danas se vratio zabijanju golova. Nije mu smetalo što je izašao. Imao je malu povredu na poluvremenu i bilo je riskantno da odigra čitavu utakmicu".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.