Jako dobar meč na Pecari

Krstanović s penala za pobjedu Širokog

Midhat Šljivak

Nogometaši Širokog Brijega savladali su Olimpic s 2:1 u posljednjem susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki je kao favorit ušao u meč, a na kraju su uz dosta muke stigli do tri boda.

Do vodstva je domaći tim stigao u 12. minuti. Nakon dugog posta, Wagner je postigao gol za prednost Širokog od 1:0.

Novu veliku šansu domaći imaju u 20. minuti. Nakon sjajne akcije Wagner sa samo jednog metra promašuje kompletan gol.

Do kraja prvog dijela mnogo bolja igra Širokobriježana. Imali su još nekoliko šansi, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Nastavak donosi dosta dobar fudbal. Ekipa su stvorile veliki broj prilika, a Široki je prijetio u dva navrata na otvaranju drugog dijela, ali je Hamzić siguran.

Zatim je Olimpic imao priliku za goste iz Sarajeva. Soldo je spasio svoj gol, ali je u 55. minuti ipak bio nemoćan. Pogodio je Muharemović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sedam minuta kasnije velika šansa za Olimpic. Stanić je izašao sam pred Soldu, ali je oklijevao, te je propustio postići gol.

U 66. minuti penal za Široki. Bogičević je srušio Krstanovića, iskusni napadač je preuzeo odgovornost, te je postigao gol za vodstvo domaćeg tima od 2:1.

Moglo je do kraja biti još golova. Udarac Regoja izbačen je s gol-linije, Široki se uspio odbraniti, te doći do pobjede.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Široki - Olimpic 2:1 (Wagner 12', Krstanović 68'p / Muharemović 55')

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Ćorić, Pehar, Krstanović, Baraban, Wagner, Sesar, Brekalo, Ajayi, Bralić, Marković. Trener: Slaven Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OLIMPIC: Hamzić, Imamović, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Stanić, Bogičević, Figueiredo, Raščić. Trener: Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.