Derbi u Mostaru, Sloboda i Sarajevo u ulozi favorita
Foto: Klix.ba

Dvanaesto kolo PL BiH nosi nekoliko derbija

Derbi u Mostaru, Sloboda i Sarajevo u ulozi favorita

Ovog vikenda je na rasporedu 12. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ponuditi nekoliko jako zanimljivih utakmica.

Bez dileme, najzanimljiviji susret će biti odigran Pod bijelim brijegom, gdje će se sastati Zrinjski i Željezničar. Plemići se nalaze u krizi igre i rezultata, dok je ove sezone neuvjerljivi Željezničar spreman za drugi uzastopni podvig. U prošlom kolu su Plavi nadigrali ekipu Sarajeva i slavili sa 1:0, a iz tabora aktuelnog viceprvaka BiH ističu da bi im taj trijumf mogao dati 'vjetar u leđa' u nastavku sezone.

Sa druge strane, ekipa Zrinjskog je nanizala četiri uzastopna neuspjeha i pobjeda protiv Željezničara se nameće kao imperativ. Plemići i dalje vrlo dobro stoje na tabeli. Nalaze se na drugoj poziciji sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na Slobodu, pa bi eventualnim trijumfom ostali u ravnopravnoj utrci za naslov.

Zanimljivo će biti i u derbiju starih rivala. Na Koševu će snage odmjeriti Sarajevo i Velež, a uloga velikog favorita pripada domaćim fudbalerima. Mostarci na Koševu nemaju šta izgubiti, a njihovi navijači se nadaju da bi baš na našem najvećem stadionu mogli prirediti veliko iznenađenje. U Sarajevu imaju određenih problema sa povredama, ali ne razmišljaju ni o čemu osim o pobjedi, stoga se očekuje da od starta krenu ofanzivno.

Treći sarajevski klub Olimpic će biti gost Širokom Brijegu, dok će u Istočnom Sarajevu snage odmjeriti Slavija i Borac.

Prvoplasirana Sloboda želi nastaviti niz bez poraza, a dobru priliku za nova tri boda imat će u Zvorniku. Tuzlaci ističu da maksimalno respektuju protivnika, bez obzira na to što se radi o posljednjeplasiranom timu tabele. U Drini se nadaju iznenađenju, ali je jasno da je trenutno kvalitet debelo na strani Tuzlaka. Domaći bi se mogli zadovoljiti i bodom, iako je pitanje koliko im on može poslužiti u grčevitoj borbi za opstanak. No, svaki bod je bitan...

Rudar se u Prijedoru sastaje sa Radnikom, Travnik će na Piroti dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok će lokalni derbi biti odigran u Zenici. Čelik ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, dok su Vitežani od četiri posljednje utakmice pobijedili u tri navrata. Utakmice ova dva tima tradicionalno donose veoma mali broj pogodaka, pa je za očekivati utakmicu koju bi mogao odlučiti jedan potez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pet utakmica je na rasporedu danas (subota), a od 15 sati se igraju utakmice Čelik - Vitez, Drina - Sloboda, Rudar - Radnik i Travnik - Mladost DK. Pola sata kasnije počinje derbi Zrinjskog i Željezničara.

Preostale tri utakmice se igraju u nedjelju, a od 15 sati se sastaju Sarajevo i Velež, te Slavija i Borac, dok je od 17 sati na rasporedu meč između Širokog Brijega i Olimpica. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti