Velika pobjeda tima iz Zagreba

Cedevita srušila Anadolu Efes!

Edmir Škorić

Veliko iznenađenje priredila je Cedevita na gostovanju kod Anadolu Efesa.  

Hrvatski prvak bio je veliki autsajder u Istanbulu, ali je uspio da slavi na teškom gostovanju sa 81:75, što je svakako veliko iznenađenje.

Anadolu je bolje otvorio meč, vodio je većim dijelom prve dionice, a na prvoj dvominutnoj pauzi vodio je 25:21.

Početkom druge dionice Anadolu odlazi na dvocifrenu prednost, na poluvremenu je bilo plus pet (41:36). Cedevita je bila stalno u zaostatku, ali sredinom zadnje dionice gosti iz Zagreba prave preokret.

Uspjeli su da zadrže vodstvo, te da slave na kraju sa šest poena prednosti. Ovo im je ujedno prva pobjeda u grupi B i prvi poraz Efesa.

Miro Bilan je sa 20 poena vodio Cedevitu do trijumfa, dok je Jacob Pullen ubacio 18, a Luka Babić 14 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je pet poena uz jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naš mladi košarkaš Džanan Musa nije večeras dobio šansu u sastavu Cedevite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.