Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Nešto se neobično dešava u Hrvatskoj

Modri u krizi: Dinamo upisao drugi uzastopni poraz

Zagrebački Dinamo je večeras u Splitu doživio drugi uzastopni poraz u domaćem prvenstvu, kojim je postalo jasno da se dugogodišnji prvak Hrvatske nalazi u rezultatskoj krizi.

Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Rijeke (2:1), ovoga puta je Dinamo poražen od Splita rezultatom 1:0, i tako je i nakon 15. kola ostao na i više nego neobičnom trećem mjestu na tabeli HNL-a.

Gol vrijedan pobjede Splita viđen je u 38. minuti, a strijelac je bio Franjić. Dinamo je do kraja utakmice na razne načine pokušavao doći barem do izjednačenja, ali su svi njihovi pokušaji bili dosta jalovi, pa su tri boda ostala u Splitu.

Bh. reprezentativac Armin Hodžić je u igru ušao u 46. minuti umjesto Angela Henriqueza, ali se do kraja utakmice samo utopio u sivilo svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 15. kolo:

Split - Dinamo 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.