Foto: PIXSELL

Velika pobjeda na Poljudu

Rijeka protutnjala Splitom i zasjela na vrh

Petnaesto kolo HNL-a donijelo je veliki jadranski derbi, koji su na Poljudu odigrali Hajduk i Rijeka.

Pobjedu je odnio gostujući tim, koji je do nje došao neočekivano lako. Rijeka je slavila sa 3:0, i tako zasjela na vrh tabele hrvatskog prvenstva.

Igrao se 28. minut kada je Bezjak pogodio za 1:0 i šok na Poljudu. Na 2:0 je u 41. minuti povisio Marin Tomasov, koji je eurogolom iz slobodnog udarca dotukao Splićane.

Balaj je u 50. minuti postigao treći gol za Rijeku i sve je tada već bilo jasno. Ostalo je do kraja 3:0, pa su se igrači Matjaža Keka radovali zasluženoj pobjedi.

Rijeka je nakon 15 kola vodeći tim HNL-a sa 31 bodom. Hajduk je na drugom mjestu sa 29, dok je Dinamo treći sa 27 bodova.

HNL, 15. kolo:

Hajduk - Rijeka 0:3

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.