Sušić Hajduk doveo ispred Dinama, Inter sjajan

HNL, 14. kolo

Sušić Hajduk doveo ispred Dinama, Inter sjajan

S. Bošković

Hajduk je u 14. kolu HNL-a slavio protiv Lokomotive na Poljudu sa 2:1.

Splitski tim u vodstvo je sjajnim golom doveo naš povremeni reprezentativac Tino Sven-Sušić u 29. minuti igre. Lokomotiva je izjednačila preko Andrijaševića, a tri boda Hajduku donio je Tudor u 65. minuti susreta

Hajduk je ovom pobjedom došao na prvo mjesto tablice sa dva boda više od drugoplasiranog Dinamo koji svoj susret igra sutra protiv Rijeke. 

Inter Zaprešić sa 3:0 je bio bolji od Istre. Nestorovski je dva puta pogodio za domaći tim, dok je pitanje pobjednika riješio Mazalović u 62. minuti igre. 

Inter je peti sa 19 bodova, dok je Istra poziciju ispod sa dva boda manje. 

HNL, 14. kolo: 

Hajduk Split - Lokomotiva 2:1 (Sušić 29', Tudor 65'/ Andrijašević 54')

Inter Zaprešić - Istra 1961 3:0 (Nestorovski 6', 54', Mazalović 62')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.