Liga prvaka, grupa A

PSG pao u Madridu, Nacho presudio Parižanima

Edmir Škorić

U grupi A večeras su pobjede slavile domaće ekipe - Real Madrid i Šahtar.

Real i PSG su u Parizu igrali bez golova, a nije previše toga viđeno ni u Madridu, mada je domaći tim uspio ipak da ostvari pobjedu.

PSG je dobru šansu imao preko Ibrahimovića u 23. minuti, no Šveđanin nije bio dovoljno precizan. Nedugo zatim je Ibrahimović imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, no ništa.

U 30. minuti Navas dobro reaguje na oštar ubačaj Auriera. Nacho je zamijenio Marcela u 33. minuti, a samo dvije minute kasnije pogodio mrežu francuskog kluba. Pospremio je loptu koja se odbila nakon udarca Tonija Kroosa.

Rabiot u 37. minuti pogađa stativu, potom dvije minute kasnije šutira pored gola, a do odlaska na odmor još jednu šansu ne koristi Ibrahimović. Bilo je još uzbuđenja u samoj završnici prvog dijela, no ostalo je 1:0.

U nastavku nije bilo promjena, Real je tako stigao do treće pobjede i učvrstio se na poziciji broj jedan u grupi A sa 10 bodova, dok PSG ima sedam bodova.

Šahtar je s 4:0 deklasirao Malmo i stigao tako do prvih bodova. Gladkyj, Srna i Alves Da Silva, te Teixeira su bili strijelci za ukrajinski tim.

Liga prvaka, grupa A:

Real - PSG 1:0 (Nacho 35)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šahtar - Malmo 4:0 (Gladkyj 29, Srna 48 - penal, Alves da Silva 55, Teixeira 73)


Goal Nacho - Real Madrid 1-0 PSG - 03-11-2015 by Bundes_Liga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.