UEFA Youth League, 4. kolo:

Gojak dvostruki strijelac u pobjedi Dinama

Juniori Dinama uspjeli su i Pireju nadigrati Olympiakos i slaviti u susretu 4. kola Lige prvaka za mlade. Rezultat susreta glasio je 3:1, a impresivan nastup imao je bh. juniorski reprezentativac Amer Gojak. 

Izabranici Marija Cvitanovića odlično su otvorili utakmicu. Već u drugoj minuti Modri su poveli pogotkom Ivana Božića, a dominaciju je nekoliko minuta kasnije u vodstvo od 2:0 pretvorio Amer Gojak. 

Ubrzo su se probudili i domaćini, pa je u 13. minuti bilo opasno i pred vratima Dinama. Prvo je zaprijetio Manthatis, da bi golman Dario Miškić u 37. minuti krajnjim naporom odbranio i pokušaj Saliakasa. 

Ofanzivna igra Olympiakosa isplatila se tek u 56. minuti, kada je odbijanac u mrežu pospremio Megaritis i tako smanjio prednost Dinama. Mario Cvitanović je odmah krenuo s promjenama i izvršio je dvije izmjene, što je i rezultiralo novim pogotokom. 

Dinamo je u samom finišu utakmice, tačnije u 85. minuti, povisio na 3:1 i u listu strijelaca po drugi put upisao se fantastični Amer Gojak. 

UEFA Youth League, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Olympiakos U19 - Dinamo U19 1:3 (Megaritis 56' / Božić 2', Gojak 12', 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.