Sedmica Zmajeva pred baraž

Četiri dana do utakmice s Irskom: Zmajevi u formi

S. Bošković

Do prve utakmice baraža protiv Irske za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku ostalo je još samo četiri dana. 

Selektor naše reprezentacije Meša Baždarević objavio je i spisak za dvomeč protiv Irsk, uoči duela najviše vrijedi spomenuti sjajnu formu Edina Džeke koji je protekle sedmice dva puta postigao pogodak, također napadački raspoložen bio je i Miralem Pjanić.

Igrala su se i evropska takmičenja, Ligu prvaka i Evropska liga, gdje je učešće i uzelo dosta naših fudbalera. Vrijedi istači da je većina reprezentativaca standardna u svojim klubovima.

1. Asmir Begović (Chelsea)

Chelsea je i ove sedmice nastavio sa lošim igre. U Ligi prvaka Plavci su na domaćem terenu uspjeli savladati Dinamo Kijev rezultatom 2:1, no u Premier ligi uslijedio je hladan tuš i poraz od Stokea s 1:0. 

Asmir Begović bio je čuvar mreže Chelsea u oba odigrana susreta, a pogodak koji su Plavci primili protiv Dinama ide na dušu našem čuvaru mreže. 

2. Ibrahim Šehić (Qarabag)

U susretu Evropske lige protiv Monaca (1:1) Šehić je na terenu proveo svih 90 minuta. Imao je par veoma dobrih intervencija, no kod izjednačujućeg pogotka tima iz Kneževine. 

Također, branio je i u ligaškom susretu protiv Lenkorana, te je uspio sačuvati netaknutu mrežu (1:0).

3. Jasmin Burić (Lech)

Jasmin Burić na golu Lecha u protekla dva susreta proveo svih 180 minuta. U Evropskoj ligi protiv Fiorentine dva puta je mora vaditi loptu iz mreže (0:2), dok je u prvenstvu Poljske pružio veoma dobru partiju u pobjedi Lecha nad Lecznom (3:1).

4. Toni Šunjić (Stuttgart)

Toni Šunjić je u porazu Stuttgarta protiv Bayerna rezultatom 4:0 na terenu proveo 63 minute.

5. Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)

Gaziantepspor je poražen na gostujućem terenu od Sivasspora rezultatom 3:0, a Ognjen Vranješ odigrao je svih 90 minuta.

6. Emir Spahić (HSV)

Spahić je u remiju HSV-a i Darmstadta (1:1) odigrao veoma dobrih 90 minuta.

7. Ermin Bičakčić (Hoffenheim)

Hoffenheim je remizirao bez pogodaka s Frankfortom, a Bičakčić je odigrao čitav susret za domaći tim.

8. Mensur Mujdža (Freiburg)

Duisburg i Freisburg odigrali su 1:1, a Mensur Mujdža u igru je ušao nakon pola sata igre.

9. Sead Kolašinac (Schalke)

Schalkea je u četvrtak, u okviru Evropske lige odigrao protiv Sparte 1:1, a Kolašinac je u igru ušao tri minute prije kraja. 

U velikom njemačkom derbiju između Borussije Dortmund i Schalkea (3:2), Kolašinac je proveo na terenu 70 minuta. 

10. Edin Cocalić (KV Mechelen)

KV Mechelen je minimalnim rezultatom poražem od Kortrijka, a Edin Cocalić je na terenu proveo svih 90 minuta, te je pružio veoma dobru partiju.

11. Ervin Zukanović (Sampdoria)

Zukanović je u porazu Sampdorije od Fiorentine rezultatom 2:0 na terenu proveo svih 90 minuta, te je u 9. minuti igre zbog igranja rukom dobio žuti karton i skrivio je jedanaesterac.

12. Mario Aničić (Astana)

U susretu Lige prvaka protiv Atletico Madrida (0:0), Aničić je odigrao svih 90 minuta, dok je juče s Astanom došao do naslova prvaka Kazahstana pobjedom protiv Aktobea rezultatom 1:0.

13. Muhamed Bešić (Everton)

Muhamed Bešić nije bio u konkurenciji za meč između West Hama i Evertona (1:1)

14. Miralem Pjanić (Roma)

Miralem Pjanić odigrao je sjajno u susretu Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena. Na terenu je proveo 90 minuta, te je postigao i pobjedosni gol za Romu u 80. minuti igre (3:2). 

Zbog crvenog kartona nije bio u konkurenciji fudbalera za ligaški meč protiv Lazia (2:0). 

15. Srđan Grahovac (Rapid Beč)

U pobjedi Rapida protiv Viktorie Plzen (2:1) Grahovac je odigarao posljednjih 40 minuta, dok je u porazu njegovog tima od Grodiga (2:1) odigrao prvo poluvrijeme.

16. Anel Hadžić (Sturm Graz)

U pobjedi Sturma nad Riedom rezultatom 3:2, Anel Hadžić je odigrao svih 90 minuta i dobio je žuti karton 15 minuta prije kraja susreta. Uz dvostrukog strijelca Kienasta dobio je najbolju ocjenu (4) od strane austrijskih medija.

17. Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna)

Haris Medunjanin ponovno nije bio u konkurenciji za ekipu Deportiva.

18. Tino - Sven Sušić

Hajduk je nakon poraza od Rijeke, poražen i od Osijeka minimalnim rezultatom. Sušić je na terenu proveo čitav susret, te u posljednjoj minuti dobio žuti karton.

19. Sejad Salihović (Guizhou)

Kineska fudbalska liga je završila prošle sedmice, te Salihović nije imao klupskih obaveza.

20. Senad Lulić (Lazio)

U pobjedi Lazia protiv Rosenburga (2:0), Senad Lulić nije bio u konkurenciji za meč. Ipak, u porazu Lazia od Rome identičnim rezultatom na terenu je proveo čitav susret.

21. Rade Krunić (Empoli)

Rade Krunić novo je ime na spisku Mehmeda Baždarevića. Empoli je danas poražen od Juventusa s 3:1, a Krunić je priliku dobio u posljednjih 20-ak minuta igre.

22. Edin Višća (Basaksehir)

Edin Višća odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Baksaksehira nad Trabzonsporom rezultatom 1:0.

23. Izet Hajrović (Eibar)

Hajrović je u pobjedi Eibara nad Gatafeom (3:1) čitav susret presjedio na klupi.

24. Edin Džeko (Roma)

Sjajna je sedmica iza Edina Džeke. Postigao je dva pogotka, te je upisao i jednu asistenciju. Asistirao je u Ligi prvaka protiv Bayer Leverkusena, gdje je i postigao pogodak. Juče je u gradskom derbiju protiv Lazia iznudio, te iskoristio jedanaesterac.

25. Ermin Zec (Gabala)

U susretu Evropske lige protiv Borussije Dortmund, Ermin Zec nije bio u konkurenciji za meč. Ligaški susret Gabala igra danas, a zbog povrede leđa koju je obnovi prije desetak dana Zec neće biti u konkurenciji za današnji meč, kao ni na reprezentativnom okupljanju.

26. Vedad Ibišević (Heartha)

Ibišević se zbog suspenzije od četiri meča nije našao u sastavu Herthe.

27. Milan Đurić (Cesena)

Casena je od Latina poražena s 1:0, a Đurić je odigrao svih 90 minuta.

28. Armin Hodžić (Dinamo Zagreb)

Armin Hodžić postigao je pogodak u Ligi prvaka, u porazu Dinama od Olympiakosa rezultatom 3:1. Juče je protiv Istre odigrao sjajno, a Modri su slavili s 1:0 i to pogotkom Fernandezom, koji se najbolje snašao nakon što je naš reprezentativac dobro šutirao, a golman gostiju odbio loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.